Joan Laporta, cap de llista per Barcelona i candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya per Solidaritat Catalana per la Independència, va reunir-se el passat dilluns a la tarda amb els responsables del Centre Cultural Gitano de La Mina. Aquest centre és un instrument de participació del col·lectiu gitano d’un barri, el de la Mina, entre Barcelona i Sant Adrià del Besòs, que té com a objectiu bàsic fomentar i mantenir un espai de convivència i civisme, defensar el reconeixement de la igualtat d’una societat multicultural i la difusió i promoció de la cultura gitana.
Laporta, acompanyat d’Anna Arqué, responsable de Relacions Externes de SI i candidata número 5 per Barcelona, va celebrar una trobada amb Rafael Perona, president del Centre Cultural Gitano de La Mina, reunió en la qual van participar altres responsables i caps de diverses famílies gitanes que viuen al barri. A la trobada es van tractar diversos temes que afecten els prop de 80.000 persones la comunitat gitana que viuen a Catalunya com ara les poques possibilitats dels més joves a accedir a la universitat, l’atur, el racisme, la xenofòbia i l’exclusió social. Perona va demanar que el nou govern de Catalunya creï una comissió que destini recursos a solventar una problemàtica que s’arrossega des de fa dècades. A la Mina, per exemple, un 30% de les 13.000 persones que hi viuen, pertanyen a la comunitat gitana, i són moltes les mancances socials que l’Administració no afronta. Joan Laporta es va comprometre, en cas que Solidaritat Catalana per la Independència tingui responsabilitat de govern, a prioritzar l’àrea educativa en aquest barri per posar fi a l’alt índex d’absentisme escolar.
Després de la trobada, Laporta va conèixer, acompanyat de Perona i la resta de responsables de la comunitat gitana, el barri de La Mina, on va rebre afectuoses mostres d’ànim dels veïns i on va escoltar les principals qüestions que els afecten. Laporta va agrair la mostra de confiança de tots ells: “Construir Catalunya significa conèixer i reconèixer totes les seves comunitats i el seu potencial dins una societat plural catalana, i amb especial atenció per les més vulnerables. El bé comú de tots els catalans és el bé segur per Catalunya”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada