Visites

Enviar un correu                                                                                     

dijous, 20 de gener del 2011

Les dues candidatures a coordinador de Barcelona/L'Hospitalet

En el primer congrés de la regió de Barcelona/L'Hospitalet de SI es presentaran dues candidatures a coordinador regional. Hores d'ara no consta cap candidat/ta de Sant Martí que es presenti a cap responsabilitat a l'executiva. Les candidatures són les de Mark Serra, de Ciutat Vella i la de Roger San Millán, de L'Eixample. Us adjuntem les seves presentacions:
Mark Serra (Ciutat Vella)
Em dic Mark Serra, tinc 43 anys i us demano el vostre vot perquè em presento com a Coordinador Regional de Bcn-L’H en el Congrés Regional que es fa el 29 de gener del 2011 a Barcelona . Des de l’inici del partit soc Responsable de Xarxes/Facebook de SI. Els 3 punts de la meva candidatura a Coordinador Regional:
1. Em presento individualment i no amb equip perquè crec que l’Executiva Regional l’ha de formar les votacions dels adherits càrrec a càrrec per garantir la màxima transparència i pluralitat en el procés. Sóc partidari que cada membre de l’Executiva Regional sigui escollit democràticament un a un pels adherits en votació el dia 29 de gener. És important que l’adherit no tingui la sensació que se l’imposa cap nom per a cap càrrec, que és el que crec que passa quan la gent es presenta en equip. No volem un partit amb llistes obertes? doncs també és obligació de l’adherit saber qui es presenta i qui és millor per a cada càrrec independentment de l’equip o de la sensibilitat que formi part cada candidat. SI, no pot ser com una comunitat de veïns en la que la gent sol va a una reunió si té una humitat a casa. El que passa a SI en afecta a tots, que no decideixin per tu. Informa’t i vota un a un els membres de l’Executiva Regional!
2. El Coordinador Regional ha de practicar un lideratge suficient, capaç d’engrescar, però que no limiti l’acció col·lectiva, com fan sovint els hiperlideratges. Cal donar poder de decisió als adherits, i fer-los partícips de les decisions. Que un partit sigui obert no vol dir que la seva funció sigui reduïda a ser una estructura de selecció de candidats. Els òrgans del partit han d’aprendre a escoltar millor les demandes, i a respondre-les. Han d’aconseguir el compromís dels adherits. Un compromís actiu, un compromís intel·ligent. Els adherits més actius, més compromesos, per la seva banda, tenen l’obligació de conèixer i participar de la realitat del partit, la seva construcció ideològica i la composició dels seus membres.
3. Cal prioritzar col·lectivament obrint debats. Però no preguntant indiscriminadament i sobre projectes ja estructurats, sinó preguntant en grups focalitzats i entre la gent implicada, sense apriorismes i sense pensar que el que proposem, des de l’Executiva, és el millor, sense creure que les nostres solucions són les millors. Ens cal, per tant, més humilitat per escoltar millor. És més fàcil “manar” una estructura jerarquitzada que demana que no pas dirigir un partit en xarxa i sobre el terreny, en el que cal escoltar, argumentar, respondre i convèncer. Cal fer-ho entre els nostres adherits, però també entre els nostres electors.
Hem, per tant, de construir una xarxa de persones compromeses, amb qui ens comuniquem regularment per conèixer les seves demandes; una xarxa capaç d’escoltar i de respondre; una xarxa d’activistes i no de venedors; una xarxa d’homes i dones que segueixen creient en una societat millor dins d’una Catalunya independent, encara i malgrat tot i les dificultats. L’hegemonia es construeix col·lectivament i es reconeix espontàniament.
Després de 40 anys de franquisme i 30 anys de democràcia, els catalans ja n’estem tips de polítics mediocres, peix al cove i un sistema de partits que ve del segle XIX. Després de la dictadura, els catalans, vam confiar la nostra lluita als partits i les institucions de l’Estat espanyol i a la nova Generalitat retornada. El resultat és que estem tips que des de fora s’estableixin els límits de la nostra màxima ambició nacional. El clam de la manifestació del 10J ens demana independència però, sobretot, ens demana un canvi en el sistema polític català.
La unitat de l’independentisme mai pot sacrificar la regeneració política que comença per aplicar una democràcia directa en l’elecció de candidats i en les decisions de país. Les bases dels partits tenen la paraula i els dirigents s’hi subordinen. Com ha de ser. Així s’eviten els trepes, els aduladors i els designats a dit, les capelletes i l’immobilisme dels partits tradicionals. Democràcia directa, llistes obertes, primàries… tantes i tantes coses que han de canviar.
El repte d’anar més enllà passa per aconseguir un Estat, però també passa per una fase prèvia: la consolidació d’una elit política i cultural que tingui un horitzó nacional catalanista definit, que actuï amb cohesió en els moments crítics i que domini el llenguatge del poder amb el repte de no estar allunyat dels ciutadans.
Ha arribat l’hora de no perdre-hi més temps, de no fer més pedagogies que s’han demostrat inútils, de no fer-nos-hi mala sang i dedicar totes les energies a PROCLAMAR LA INDEPENDÈNCIA!.


Roger San Millán i Novau
Tinc 34 anys, pare del Jordi i la Clàudia, adherit a SI Eixample.
Presento la meva candidatura a Coordinador Regional dins la candidatura Ara SÍ, Toca. Ho faig acompanyat d’un equip de dones i homes que desitgen implicar-se, motivats pel repte d’aconseguir un país LLIURE i DEMOCRÀTIC.Perquè ARA SI, TOCA.
, TOCA perquè cal fer el pas i corresponsabilitzar-se de la gestió de SÍ a BCN+L’H per tal que no es perdi l’esperit fundacional de SÍ.
, TOCA perquè som gents diverses i transversals que SÍ podem i tenim l’obligació de buscar acords per cohesionar-nos i millorar la nostra coordinació.
, TOCA perquè hem de seguir creixent sense desnaturalitzar i oblidar per què i per a què va néixer SI.
Els eixos de la nostra candidatura regional són:
, UNITAT, TRANSVERSALITAT I PROJECTE COHESIONADOR
, DEMOCRÀCIA, TRANSPARÈNCIA I AUSTERITAT
, INICIATIVA POLÍTICA: REFERENTS IDEOLÒGICS A BCN i L’H.
, RESPECTE I SUPORT PER A L’AUTONOMIA COMARCAL
, ACCIONS CONCRETES PELS PROPERS 4 ANYS

1 comentari:

  1. I què opinen sobre presentar-se a les eleccions a Barcelona o L'Hospitalet?.

    Seria important saber-ho en la línia de la transperència que els dos proposen.

    ResponElimina