Visites

Enviar un correu                                                                                     

diumenge, 17 d’octubre del 2010

Josep Guia (PSAN) també s'incorpora a les llistes de SI

Josep Guia és un referent per a moltes generacions d'independentistes d'arreu dels Països Catalans.  La seva tesi principal és que "renunciar al País Valencià és començar amb una derrota”.
Els seus llibres han estat repetidament re-editats i el seu pensament ha influït tot l'independentisme. Guia és doctor en Matemàtiques i professor de la Universitat de València. Ha destacat com escriptor; entre les seves obres cal destacar diversos assajos sobre la qüestió nacional catalana: Països Catalans i Llibertat (1983, exhaurit), És molt senzill, digueu-li Catalunya (1985, 5 edicions, exhaurit), Des de la Catalunya del Sud (1987), València, 750 anys de nació catalana (1988, premi d'assaig Joan Fuster) i Catalunya descoberta (1990). A més, és editorialista de la revista Lluita del PSAN. En col·laboració amb Maria Conca, la seua muller, ha publicat l'edició revisada i ampliada del llibre El Tractat de Almiçrà (1994), diversos articles, ponències d'investigació paremiològica, i el llibre Els primers reculls de proverbis catalans (1996, premi Valeri Serra i Boldú).
El Partit Socialista d'Alliberament Nacional (PSAN), partit degà de l'independentisme, ha acordat el seu suport a la coalició Solidaritat Catalana per la Independència (SI ) com ja han fet altres formacions com el Partit Republicà Català, DCat, Alternativa Verda-Els Verds. En aquest acord Guia s'incorpora a la llista per Barcelona de SI en darrer lloc. Solidaritat ja va anunciar que reservava els 3 darrers llocs per a personalitats de relleu que hi volguésin donar suport. Fa unes setmanes que també es va incorporar l'ex conseller i ex rector de l'UAB Carles Solà.
Cal remarcar la transversalitat de les incorporacions a la coalició unitària. Des del món de la societat civil, de Convergència, ERC, Reagrupament, les consultes independentistes, l'independentisme rupturista, el republicà o l'ecologisme. Joan Laporta, Alfons López-Tena, Uriel Bertran, Isabel Clara-Simó, Emili Valdero, Anna Arqué, Hèctor López Bofill, Toni Strubell, Josep Guia, Santiago Vilanova...algú en dona més?.
Aquí teniu el seu blog.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada