Visites

Enviar un correu                                                                                     

diumenge, 26 de setembre del 2010

El foc crema diferent segons el color de la bandera

Dissabte passat, a Cervera, un grup anònim va cremar una enorme estelada per sobre del Gran Teatre de La Passió, on el partit independentista Solidaritat Catalana hi duia a terme un acte polític. Un acte de violència que podria haver posat en perill les vides de moltes persones, i que va constituir una intimidació en tota regla. I cal dir que no es tracta d'un incident aïllat: durant l'estiu, un militant de les Joventuts d'ERC a Terrassa va ser agredit per elements d'extrema dreta espanyolista. Sembla que l'auge de l'independentisme comença a fer molta por a gent molt intolerant.
Més enllà del fet lamentable en sí, el que sorprèn és el quasi absolut silenci amb que la notícia ha sigut rebuda més enllà de la premsa digital catalana. Rosa Díez va un dia a la UAB, uns independentistes intolerants l'escridassen i a l'endemà els diaris en van plens amb la notícia. Joan Laporta va una nit a Cervera, uns intolerants espanyolistes cremen una estelada just a sobre del local on Laporta ofereix el seu speech, i a l'endemà pràcticament cap diari en paper en parla, com tampoc no ho fa la premsa digital espanyola.
No cal ser vident per preveure el ressò que hagués generat la notícia si en comptes de Laporta es tractés d'Albert Boadella, i si fos una rojigualda la bandera cremada, en comptes d'una estelada. Tindríem com a poc mitja plana en un diari madrileny, algun apartat a les tertúlies televisives i radiofòniques de les cadenes espanyoles, i diversos opinadors "no-nacionalistes" fent servir el fet com a prova que Catalunya és a un pas de ser el País Basc. Però si els agredits són independentistes, sembla ser que a Espanya ningú piula. La llibertat d'expressió i la democràcia, pel que es veu, només importen quan tenen aspecte de rojigualda.

Font: editorial de Crònica que també informa de la publicació d'un video per part de persones perocupades per la impunitat de la violència espanyolista. Entre tots hem de trencar la impunitat i el silenci sobre els actes de violència espanyolista al País Valencià, els casals independentistes, les seus de partits polítics o l'assassinat d'un equatorià a mans d'espanyolistes a Cornellà el mes de juny. Se'ls ha d'acabar la impunitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada