Prop de mig centenar d'adherits i adherides de SI de Sant Martí van reunir-se el 17 de gener al Poble Nou en la, fins ara, reunió ordinària més reeixida realitzada al districte. El convidat, Alfons López Tena, va exercir, possiblement, un efecte atractiu però la bona salut de la coalició també hi té a veure. Com va anunciar el coordinador, Jordi Sànchez, des de l'èxit de les eleccions i en particular des de inici d'any hi ha un degoteig de nous militants que va creixent.
La reunió complia l'acord de la darrera trobada i del sopar de celebració dels resultats electorals de traslladar a la direcció nacional les reflexions de la base. Vam acordar no limitar-nos a ratificar sinó participar, en la mesura del possible, en les decisions. López Tena va escoltar atentament les intervencions. Va rebatre les que no estava d'acord i va donar explicacions sobre allò que se li requeria. Va prendre nota, literalment, de diverses propostes d'adherits del districte. La reunió va convertir-se en un exemple de participació més propi de l'àgora grega que del sistema de partits actual als Països Catalans.
López Tena va deixar clar que, sobre les municipals de Barcelona no hi ha cap decisió presa: ni presentar-se ni no fer-ho. En tot cas, literalment va dir: "Només anirem a les eleccions municipals de Barcelona si els adherits de Barcelona volen". Tanmateix va lamentar que la premsa només es dediqui a especular sobre la confecció d'una llista enlloc de parlar del possible programa que sorgeixi del procés "Imagina". "Imagina" és una consulta de SI a la ciutadania on es demana com volen les nostres viles i ciutats. En tot cas, però, la llista de SI, fins i tot en una llista unitària, serà escollida per primàries. Si finalment hi ha acord amb ERC o CUP tant el programa com la llista inicials es modificaran mitjançant votació dels i les adherides a SI.
SI ha plantejat 3 condicions en les negociacions:
a) Els vots no han de sumar per ningú a nivell de diputacions ni consells comarcals
b) El candidat ha de ser un independent no vinculat a tripartits
c) En cap cas es recolzarà, per acció o per omissió l'actual govern encapçalat pel PSOE a Barcelona
La proposta de divendres encara espera resposta. En el debat posterior hi hagué bàsicament 3 posicions. La primera era obertament favorable a presentar-se fins i tot sols per donar resposta als 20.000 votants barcelonins del 28N, la segona només valorava presentar-se en coalició amb altres independentistes i amb possibilitats d'entrar a l'ajuntament. L'argument es visualitzar la voluntat unitària, per sobre de diferències,de SI. Un tercer bloc d'intervencions s'oposaven a presentar-se amb arguments com la impossibilitat d'entrar, el poc debat sobre el programa a presentar o la prioritat de treballar la immensa tasca parlamentària que hi ha per fer.
López Tena va animar a continuar al debat deixant a les nostres mans la decisió i fent-lo públic consultant, si s'escau, a aquells i aquelles que ens van votar. Dirigir-nos ara a aquestes persones demostra que SI no és ni una força endogàmica ni que utilitza els votants només cada 4 anys.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada