Visites

Enviar un correu                                                                                     

dimarts, 23 de novembre del 2010

Els polítics "catalans" i el debat de TV3

He estat veient una part (cap a les darreries) del debat que ha fet TV3 amb els cap de llista institucionalitzats que es presenten a les eleccions al Parlament de Catalunya. Al mateix temps he seguit les reaccions de la gent per FaceBook, no ho he fet també per Twitter per que m'haurien faltat mans, i sincerament entenc que hi hagi un 50% o mes d'abstenció. Per que?, doncs per que a banda de la gent que estem mes polititzats, o d'aquells que creuen que votar es mes que un dret una obligació i una responsabilitat democràtica, la resta de ciutadans que hagin tingut l'atreviment de veure aquest acte de cinisme indescriptible, amb tota seguretat han arribat a la única conclusió possible: que els bombin!!.

A banda de la demagògia pròpia i esperable de PP i C's, sembla mentida que la resta hagin estat o siguin actualment diputats (es a dir, legisladors), per que tots ells han fet propostes que superen la legalitat “nacional” espanyola i no tenen empara en la internacional. Iniciativa (tot i salvar-se de la crema general) defensant un federalisme impossible que el TC ja ha defenestrat definitivament. Cal no oblidar que el senyor Herrera era fins fa pocs dies diputat a Madrid i sap perfectament la realitat “legal” espanyola. Els senyors Mas i Puigcercos han parlat de Concert Econòmic i consulta per la independència, totes dues coses inconstitucionals, que obliguen a que ho aprovi el Congreso de los Diputados (la consulta) i una reforma constitucional (recordem que el Concert s'ha d'aprovar amb majoria qualificada al Congreso, dissolució d'aquest i ratificació per part del nou Congreso i ratificació en referèndum a tot l'estat), pero sense fer cap esment a aquests requeriments legals. Per que no ho diuen?, suposo que per que si ho fessin els seus votants no es creurien la possibilitat de que aquestes propostes tiressin endavant ni en somnis, o be per que es dediquen a prendre'ns el pel deliberadament per tal de fer veure que donen sortida (falsament) a les demandes populars d'un gran nombre de catalans. Sigui pel motiu que sigui, es una vergonya i una indignitat, un insult a la intel·ligència dels ciutadans i a la democràcia.
A banda d'això (que ja es prou impresentable), cal remarcar la manca d'educació dels candidats Rivera i Camacho, amb interrupcions constants, al·lusions a la família del President de la Generalitat per defensar els seus programes, crits... en fi, tot allò que es suposa que no ha de fer un representant de la ciutadania que ha de donar exemple de respecte i democràcia.
No vull acabar sense fer esment al President. Sincerament penso que ha assumit la derrota i nomes prega per que aquesta sigui el menys dolorosa possible, ha estat fluix, nerviós i gens convincent.
La veritat es que no se com gosen dir que Solidaritat es això o allò. Gent que es comporta de forma tan vergonyosa no tenen dret a criticar res ni a ningú, i si tinguessin un bri de dignitat, com poc demanarien perdó (avergonyits) a tots els ciutadans per els seus comportaments (avui i sempre) tan inapropiats i inacceptables.
Xavier Soler

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada