Visites

Enviar un correu                                                                                     

dimecres, 29 de setembre del 2010

Vols escriure el manifest electoral de SI?. Pots fer-ho.

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) no tindrà programa electoral. Aportarà un manifest electoral sintètic i entenedor, de compromisos concrets, de peus a terra. El Manifest Electoral és per assolir la independència, no per gestionar una comunitat autònoma espanyola ni, encara, per governar un Estat independent.
El document esdevindrà el full de ruta de SI per als propers anys, per això anima a tots els adherits a estudiar-lo i debatre’l, i a presentar esmenes als punts que consideren que hagin de ser completats, modificats o suprimits.
Fins el 8 d’octubre, els adherits de SI podran afegir, modificar o suprimir les seves propostes sobre el Manifest inicial, els simpatitzants que vulguin fer esmenes poden passar a condició d’adherits.

6 comentaris:

  1. Un parell de suggerencies i ànims!
    A)Pedagogia amb tots els inmigrants llatino-americans. ´
    Relacionen la independència amb fer-los fora i Espanya qui els protegeix. Pedagogia amb ells siusplau! Necessitem ser-hi tots en aquest camí.
    B) No utilitzem llenguatge agressiu! Som respectuosos i volem respecte.

    Gràcies!

    ResponElimina
  2. Encara que no tinguem al col.lectiu de nouvinguts en el nostre target electoral (ni als fills de la immigració espanyola recent, Valdero dixit), no estaria de més adreçar-los alguna crida de quan en quan. Altrament, en el subdiscurs independentista s'estaria fent una divisió entre dos franges de població, cosa que no ens interessa gens ni mica.

    ResponElimina
  3. Crec que aquest col.lectiu, pel fet de ser nouvinguts i de terres no espanyoles, una indepència ben explicada no els li suposaria un trencament sentimental (fet important).
    Han vingut primerament per motius econòmics i si comprenen que no volem la independència per fer-los fora, segurament ens escoltaran.
    Ànims!

    ResponElimina
  4. Ben explicat i posant com a exemple la independència aconseguida per ells (procedents de països del continent americà), crec que comprendran perfectament la voluntat del nostre poble de tenir un estat propi, igual que ocorregué en el seu moment a Amèrica i recentment a Europa (Kosovo, Txèquia i Eslovàquia, Repúbliques exsoviètiques...), continent en què diverses nacions encara no tenen la condició d'estat però que si ho desitgen es constituiran en nous estats a Europa. La diferència, potser, és el perfil (anti)democràtic dels estats dels quals formen part actualment.

    ResponElimina
  5. Crec que s´està fent molt bé al centrar com a idea principal i prioritaria el fet economic, i l´expoli fiscal que patim, això ho enten tothom, ben explicat i sobretot amb constancia pot ser transversal. Catalunya és cada vegada més plural si ens endinsem en el tema cultural, llengüa i sentiments no s´anirà enlloc. La pela és un concepte universal.

    ResponElimina
  6. Em sembla excel.lent la idea que es pugui participar en la elaboració del Full de Ruta. Espero i desitjo que siguin tingudes en compte. Jo m'afanyaré a participar-hi, tot i el poc temps.

    En la línia que deien alguns comentaris jo també penso que és important fer Pedagogia i potser el més important.

    En sóc una convençuda afèrrima i en mi, i els independentistes de cor, no cal, però si per moltes persones que ens hem trobat al carrer quan recolliem el vot anticipat i que mostren obertament por a si realment passés. I és una por seriosa. No a la violència, sinó a por a què em passaria a mi que sòc un senyor de Múrcia i cobro la pensio des de l'Estat Español (deia un home) o una dona que té dos filles i un marit en una cadira de rodes... què passaria?

    La gent, a part d'alguns idealistes que quedem, vol saber com li afectaria en el seu dia a dia, perquè els espanta no poder tirar endavant. I això és cabdal per poder tirar un projecte de la volada que esteu tirant.

    Cal buscar i preguntar quines són les pors dels que dubten i cal ensenyar com seria aquest full de ruta i els beneficis que en treurien. Ara la gent tem perdre el poc que té tot buscant un somni. Quan el què faria seria guanyar.

    SORT I ENDAVANT !!!!

    SUSANNA.

    ResponElimina