Visites

Enviar un correu                                                                                     

divendres, 6 d’agost del 2010

Sant Martí ja és solidari

Més de 40 veïns participen, en ple mes d’agost, en l’assemblea constituent de la Coordinadora de Solidaritat Catalana per la Independència al districte

Solidaritat Catalana per la Independència comença a caminar al districte de Sant Martí. Ahir al vespre es va celebrar, a l’hotel Silken del Poblenou, la primera assemblea amb l’objectiu de presentar el projecte als veïns i constituir la Coordinadora de manera oficial. El fet de convocar la reunió en ple mes d’agost i un possible i comprensible desconeixement sobre la candidatura –es va anunciar fa només dues setmanes– feien pensar que l’afluència seria mínima, però tot el contrari. Fins a 45 solidaris van assistir a la trobada, interessats per una iniciativa que, com alguns d’ells van dir, els il•lusiona.
L’encarregat d’obrir l’assemblea va ser Jordi Sànchez, qui ja compta amb l’experiència d’haver estat coordinador de Reagrupament al districte i que va insistir en la importància de tornar a omplir el formulari al web www.solidaritatcatalana.cat, un pas imprescindible per poder ser adherit per només 20€ l’any. A continuació va donar la paraula a Emili Valdero, qui va explicar els fonaments de la nova coalició: declaració d’independència i regeneració democràtica. Valdero va posar un èmfasi especial en desenvolupar el segon punt i, concretament, el procés de confecció de les llistes, que serà absolutament democràtic ja que qualsevol adherit al moviment podrà elegir i ser elegit candidat.
El que és professor de matemàtica financera de la UB també va presentar el calendari per als propers mesos: d’ara en endavant, les Coordinadores han d’organitzar-se internament per encarar la campanya electoral (en el cas de Sant Martí, és probable que es convoqui una nova assemblea a finals d’agost o principis de setembre perquè hi pugui assistir tothom); el dia 4 de setembre està previst celebrar les assemblees provincials, on es triaran els candidats de cada circumscripció mitjançant un procediment de llistes obertes; finalment, l’11 de setembre tindrà lloc l’assemblea nacional, on tots els adherits podrà confeccionar i aprovar el manifest electoral; a partir d’aleshores, serà el moment de dedicar tots els nostres esforços a difondre el missatge de Solidaritat Catalana per la Independència.
L’acte va comptar amb un torn de preguntes en què va destacar la clara voluntat d’unitat a l’hora d’afrontar el repte independentista, opinió que Valdero va compartir. Finalment, es va fer una crida a tots aquells que estiguessin interessats a formar part de la comissió electoral de la Coordinadora, i val a dir que bona part dels presents s’hi van voler apuntar. L’independentisme ja trepitja fort a Sant Martí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada