Visites

Enviar un correu                                                                                     

divendres, 11 de febrer del 2011

SI compleix: presentació al Parlament de la Llei de Consultes populars per via no de referèndum

SI continua complint els compromisos electorals amb els ciutadans i ciutadanes del nostre país. El 10 de febrer de 2011 s'ha presentat al Parlament de Catalunya la Proposició de Llei de Consultes populars per via no de referèndum.

Aquesta llei té per objectiu regular futures consultes organitzades pel Govern de Catalunya sense necessitat de demanar permís al Govern espanyol. La seva aprovació és necessària després que la Sentència del TC contra l'Estatut anul·lès la competència de Catalunya per a convocar Referèndums. Ara bé, la mateixa sentència del TC sobre l’Estatut ha deixat incòlume la competència de la Generalitat de Catalunya sobre totes les altres formes de Consultes Populars que no siguin referendàries.
La llei consta de tres apartats: un primer d'antecedents (la Sentència del TC, la consulta sobre la Diagonal, etc), una exposició de motius i un breu articulat que regularia les consultes per part dels poders públics per a conèixer l’opinió de la ciutadania en relació a les qüestions d’especial transcendència.
Cal constatar que el text de la Proposició de Llei presentada és el mateix que la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que el mes de juliol passat centenars de ciutadans promotors, encapçalats per Alfons López Tena i Uriel Bertran, van presentar al Parlament. Aleshores, la Mesa del Parlament (integrada per CiU, PSC, ERC, PP i ICV) va rebutjar per unanimitat la seva admissió a tràmit. Uns mesos més tard, gràcies a la formació de SI i els més de 100.000 vots, el poble de Catalunya possibilita que aquesta proposta torni al Parlament de Catalunya, aquest cop mitjançant un Grup Parlamentari i per tant impossibilitant que la Mesa aquest cop no l'admeti a tràmit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada