Visites

Enviar un correu                                                                                     

dimarts, 4 de gener del 2011

Any nou, tarifes noves

Com ja va sent "tradició" els darrers temps, estrenem l'any amb un augment dels serveis bàsics. Destaca per sobre de tot l'encariment del 9,8% del rebut de la llum. Ara bé, no és l'únic augment per sobre de l'IPC que haurem de suportar aquest any. Per exemple, el preu del gas augmenta un 3,9%, el del transport públic, de mitjana, quasi un 3% i els peatges també han patit un increment important. En contra del que ens podríem esperar, aquest descarats increments no han suscitat grans queixes entre la gent. Sembla que, com cada any es va repetint la mateixa situació, molts hagin acabat resignant-se a un "no hi ha més remei". Aquest és un dels "esforços" que ens demanen els polítics per a fer front a la crisi. No estaria pas malament que ells, per a doanr exemple, en fessin uns quants més "d'esforços".

Amb tot, hi ha una nova llei que entra en vigor amb l'inici d'aquest any que sí trobo positiva: la prohibició de fumar en espais tancats, parcs infantils i hospitals. Tots sabem que fumar és dolent per a la salut. Per tant, els que no ho fem no hem de perquè rebre el dany negatiu que el tabac provoca. Si algú vol fumar és lliure de fer-ho, però que en pagui ell les conseqüències. A més, el tabaquisme surt molt car a les arques públiques, pel que serà una manera de reduir la despesa en aquest àmbit. Alhora, és una manera de protegir a determinats treballadors, com els del ram de l'hostaleria, que fins ara es trobaven exposats cada dia al fum del tabac. Fins i tot, es podrà denunciar via web els locals que incompleixin la normativa.
En fi, que com cada any ens tocarà rascar-nos la butxaca més que l'anterior. Però, almenys, si anem a segons quins llocs, ja no haurem de suportar el fum del tabac.
Albert Baile i Rey

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada