Visites

Enviar un correu                                                                                     

dissabte, 18 de desembre del 2010

Tenim alguna obligació amb les 20. 433 persones que ens van votar a la ciutat de Barcelona?

La passada nit varem celebrar un sopar al Districte de Sant Martí, un sopar de “germanor” per celebrar els resultats obtinguts el 28N i felicitar-nos i agrair-nos la part que ens toca en els resultats i la causa d'aquests. Com es natural i inevitable va sorgir el tema eleccions municipals, si ens havíem de presentar o no, si ho havíem de fer sols o en companyia d'altres organitzacions i, òbviament, si ens havíem de presentar o no a Barcelona ciutat. Suposo que no desvetllo cap secret si dic que opino que ens hem de presentar a tot arreu on tinguem gent disposada i desitjosa de fer-ho, i de forma ineludible hem de presentar-nos a Barcelona. En aquest sopar van aparèixer opinions de tota mena i mes enllà de fer ara una dissecció de totes i cada una de les postures expressades a mi m'han quedat una serie de dubtes i com que vaig escoltar i puc presentar-me a mi mateix arguments que avalarien totes i cada una de les postures expressades, he decidit reduir la situació a la fredor dels nombres. Primer he mirat quanta gent ens va votar a BCN: 20.433 persones (2,89%). A les hores he pensat, be i per districtes que diuen els nombres?. Per el que fa al nostre diuen que ens van votar 2.606 persones (2,89%), però també diuen que a Gracia ho van fer 2.434 persones que representen un percentatge del 4,19% dels votants, o el que es el mateix, si aquest resultats els donéssim com a bons, com a enquesta electoral, tindríem obligatòriament que concloure que en aquest districte estem a un 0,81% de vots de tenir Conseller de Districte. Que mes poden dir-nos els nombres?. Anem a mirar quants vots representarien el 5% necessari per obtenir regidors: 34.378. Es a dir “estem” a 13.845 vots de tenir representació a l'Ajuntament de Barcelona. Un cop vist això, he decidit fer un pas mes enllà: Si ERC i nosaltres poguéssim trobar els punts d'acords necessaris per presentar una coalició electoral a Barcelona, sortiríem guanyant?, veiem-ho.

ERC va obtenir a Barcelona en les municipals de fa quatre anys 53.707 vots (8,81% i 4 regidors), i el 28N 46.206 vots (6,53%). No sabem si han tocat fons, jo sospito que no, i crec que ERC sospita el mateix. En tot cas, prenem aquestes xifres i fem una senzilla suma SI+ERC: 66.639 vots (9,42%). Seguirien sent molt probablement 4 regidors, tot i que degut al augment de la participació, però no es impossible pensar que podrien ser el cinquè o fins i tot el sisè regidor. La curiositat m'ha pogut, i he pensat en Reagrupament. Que aportaria Rcat en una teòrica coalició a tres?: l'1,06% dels vots. No es gran cosa, realment cal dir-ho clar es ben poca cosa, però no podem menystenir l'”efecte crida” que podria generar en els votants independentista aquest experiment unitari a la Capital. En fi, com es pot veure no he volgut entrar en valoracions sobre les situacions internes que vivim cadascuna de les tres formacions: nosaltres estem en ple procés d'organització interna, ERC viu una situació molt peculiar amb una direcció defenestrada “de facto” i Reagrupament en procés de decidir que volen fer amb la resta de la seva vida. Únicament he volgut mirar les xifres fredes, i m'han creat la curiositat de preguntar-me allò tan amanit de què passaria si...?. Nomes la tinc jo aquesta curiositat?, a ningú mes li preocupa quedar-se durant quatre anys amb el dubte de quina seria la resposta?.
Mes enllà de tot això a mi em preocupa molt, molt mes, saber la resposta d'una altra pregunta, si decidim no presentar-nos: Què els direm a les 20.433 persones que ens van votar en les passades eleccions?. Què tornin a votar al mateix -o un altre- partit que van votar fa quatre anys?. Que simplement no votin e les municipals?. I el que es pitjor, els direm que votin o no votin, però que no oblidin tornar-nos a votar en les autonòmiques del 2014 (o quan es facin realment?). A ningú li passa pel cap pensar que aquests votants es puguin sentir abandonats i que en conseqüència d'aquí quatre anys no els puguem recuperar?.
Be, com sabeu aquest bloc està obert a les opinions de tothom, i totes seran ben rebudes.
Xavi Soler

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada