Visites

Enviar un correu                                                                                     

diumenge, 3 d’octubre del 2010

Unes 200 persones omplen la presentació de SI al barri del Poblenou

Tot i ser dissabte a la tarda, gairebé 200 veïns i veïnes del Poblenou van omplir, ahir, el centre cívic Can Felipa per conèixer de primera mà Solidaritat Catalana per la Independència. L’acte va comptar amb la participació dels candidats al Parlament de Catalunya Uriel Bertran, Emili Valdero i Xavier Soler, que van explicar en profunditat els dos pilars fonamentals del projecte: declaració unilateral de independència i regeneració democràtica.
La introducció de l’acte va anar a càrrec de Jordi Sànchez, coordinador de SI a Sant Martí, que va evocar l’esperit independentista de la manifestació del 10-J, va fer una breu pinzellada sobre els beneficis de la independència i va exposar el principi de democràcia participativa amb què es regirà Solidaritat un cop al Parlament. Sànchez també va voler destacar la capacitat de treball i d’oratòria dels tres ponents i va aprofitar per agrair la feina feta a tots els membres de la comissió de Solidaritat a Sant Martí, que van col•laborar en l’organització de l’esdeveniment de manera completament voluntària.
La intervenció més extensa va ser la d’Emili Valdero, que durant gairebé una hora va proporcionar, d’una manera clara i contundent, tota mena d’arguments econòmics irrefutables amb els quals va reforçar, encara més, la necessitat de comptar amb un Estat propi. “En l’estona que haurem estat aquí, Catalunya haurà perdut cinc milions d’euros”, va sentenciar. Entre altres, el número sis de la formació per Barcelona va desmuntar els arguments utòpics d’aquells que prometen el concert econòmic. “Si no van ser capaços d’aconseguir 174 vots del Congrés a favor d’un Estatut molt menys ambiciós, com ho faran per aconseguir-ne 234 per reformar la Constitució?”, va dir, per acabar concloent que “la nostra opció és molt més senzilla. No depenem de ningú”.


Uriel Bertran va insistir en la voluntat de “construir un veritable Estat d’excel•lència”. I les xifres ho recolzen. “Si fóssim independents, Catalunya seria el quart Estat de la UE”, va dir, afegint que, de comptar amb tots els nostres recursos, podríem proporcionar millors ajuts als joves estudiants, invertir en recerca i desenvolupament, reduir impostos a aquelles empreses que garantissin un major manteniment de la ocupació o apujar les pensions, entre d’altres. El número tres per Barcelona i impulsor del projecte va recordar el procés de creació de SI i el bon moment que viu l’independentisme actualment, amb un ressò mediàtic mai viscut fins ara. Per últim va plantejar, a través d’una metàfora, que “Espanya és com un gos ensinistrat per atacar el més dèbil però també per obeir l’autoritat, així que, un cop constituïts com a Estat, no haurem de patir per la resposta espanyola ni en l’àmbit polític ni en l’econòmic”. “Tindrem unes excel•lents relacions amb el país veí”, va afegir.
Xavier Soler, veí del barri i divuitè candidat per Barcelona, va apropar la seva experiència personal al públic assistent explicant com el procés d’eleccions primàries pel qual aposta Solidaritat li ha permès formar part de les llistes de cara als comicis del 28-N. “Em va engrescar la possibilitat que qualsevol adherit pogués escollir i ser escollit candidat al Parlament i, amb altres companys, vam decidir presentar una candidatura”, va comentar.
Finalment, tant els candidats com els assistents van posar-se dempeus per interpretar el cant dels Segadors. Aquest ha estat l’acte principal de SI a Sant Martí, però el districte n’acollirà dos més en les properes setmanes: un al barri del Clot i un altre a la Vila Olímpica.
Podeu veure més fotos de l'acte (d'en Xavier Fajarnés).
Adrià Attardi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada