Visites

Enviar un correu                                                                                     

dimecres, 6 d’octubre del 2010

Principi d'acord entre SI i el PSAN

El Partit Socialista d'Alliberament Nacional (PSAN) és considerat el primer partit de l'independentisme modern. Fundat el 1969 ha estat l'única formació independentista que ha sobreviscut fins els nostres dies.
Durant els anys vuitanta va impulsar la idea del Front Patriòtic, una aliança de tots els independentistes amb un programa de mínims fins assolir la independència i la reunificació nacionals.
Ara ha arribat a un principi d'acord, provisional, que caldrà concretar els propers dies. L'acord és ideològic, poc preocupat de llistes i s'ha fet en els següents termes:

Solidaritat Catalana per la Independència i el Partit Socialista d’Alliberament Nacional dels Països Catalans manifestem:

1.- Que hem estat tractant, com ambdós desitgem, la possibilitat d’arribar a una bona entesa, al servei de la independència i la reunificació de la nostra Nació catalana, els Països Catalans, i per això, ja des d'ara, al servei de la desvinculació de l'independentisme respecte a l'autonomisme.
2.- Que el projecte de Manifest electoral de Solidaritat Catalana per la Independència, d’acord amb les negociacions sostingudes, inclou:
“Treballarem perquè la proclamació d’independència de Catalunya pel Parlament sigui assumida i acompanyada per actes de suport i adhesió pels representants democràticament elegits arreu de la Nació catalana, a tots els seus territoris, i la formació i celebració de l’Assemblea de Representants de la Nació Catalana que s’adhereixin a la proclamació de la independència amb la màxima força i solemnitat.
Solidaritat Catalana per la Independència assumeix el compromís de treballar i lluitar democràticament en tots els àmbits i en totes les instàncies per fer realitat la independència proclamada de la Nació catalana.
La proclamació de la independència haurà d’ésser ratificada, si s’escau, d’acord amb la comunitat internacional, mitjançant sengles referèndums en els territoris respectius de la Nació catalana, i tindrà efecte allà on compti amb una majoria absoluta de representants del Parlament respectiu i/o sigui aprovada majoritàriament en referèndum pels seus ciutadans.”
3.- Que l’Assemblea del PSAN del proppassat 3 d’octubre de 2010 ha pres els acords recollits al document que s’adjunta, que SCI valora positivament.
4.- Que els propers dies continuaran les converses a efecte d’assolir l’acord que tant SCI com el PSAN desitgem, al servei de l’objectiu comú de la independència i la reunificació del nostre poble en un Estat sobirà.
Podeu consultar també l'annex de la resolució del PSAN.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada