Visites

Enviar un correu                                                                                     

dimarts, 14 de setembre del 2010

Solidaritat signa el Compromís d’Arenys

Diumenge es va celebrar el Primer Aplec per la Independència a Arenys de Munt. Commemorava l’aniversari (de fet ho és avui) de la celebració la primera consulta sobre la independència de Catalunya. Des de llavors se n’han fet unes 400 amb més de 50.000 voluntaris. L’aplec va reunir a la localitat del Maresme unes 3.000 persones.
En el marc de l’Aplec es va signar el Compromís d’Arenys de Munt.
El text afirma que: “ens comprometem a què les forces polítiques a les quals pertanyem proposin al Parlament, que sorgirà de les eleccions previstes per aquesta tardor, treballar per construir la majoria social que possibiliti poder exercir el nostre dret a l’autodeterminació, un cop podem donar per trencat el pacte constitucional, i la celebració d'un referèndum vinculant que permeti convocar tot el poble català per tal que es manifesti sobre la conveniència que Catalunya esdevingui un estat independent quan es pugui tenir la certesa que tindrà un resultat positiu.”
Entre les formacions signants hi ha Solidaritat Catalana per la Independencia representada per Anna Arqué i Democràcia Catalana representada per Joan Laporta. Altres que l'han signat són ERC, Força Catalunya , Reagrupament Independentista, Els Verds-Alternativa Verda o Cercle Català de Negocis. A la tarda Moisés Broggi va inaugurar el monument a la independencia.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada