Visites

Enviar un correu                                                                                     

diumenge, 19 de setembre del 2010

Atemptat espanyolista a un acte de SI a Cervera

Al voltant de les nou de la nit d'aquest dissabte, un grup de persones no identificades han cremat una estelada gegant de deu metres de llarg que penjava de la façana exterior i principal del gran teatre de 'La Passió' de Cervera, on Solidaritat Catalana per la Independència (SI) celebrava aquest dissabte al vespre el seu míting central precampanya a la Segarra. Una dotació de bombers de la capital de la Segarra s’ha personat immediatament al lloc dels fets tot i que l’incendi havia estat apagat inicialment per un membre de l’equip organitzador d’actes de Solidaritat. L’incendi no ha causat cap dany personal.
En el moment en el que s'ha ruixat amb material inflamable la senyera estelada,el teatre acollia unes 400 persones en el seu interior, que no han tingut notícia del fet fins al final de l’acte, que ha comptat amb les intervencions de Joan Laporta, Alfons López Tena, Uriel Bertran i Francesc Xavier Segura, cap de llista de SI per Lleida. Fonts de Bombers han assegurat que l’incendi, molt aparatós, hagués pogut posar en perill la integritat de l’edifici.
Els candidats així com el públic han lamentat aquesta mostra d’intolerància antidemocràtica per part
d’aquells que no accepten la llibertat i la democràcia i que atempten contra el discurs independentista amb l’ús de la força i la intimidació. S’ha lamentat especialment que la resposta a un acte polític de Solidaritat Catalana per la Independència es visualitzi en la crema de símbols nacionals.
Tant SI com el consorci del teatre de La Passió com el Centre Obrer de Cervera, propietari de l’estelada, han interposat denúncia al cos de Mossos d’Esquadra de Cervera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada